Kaip išvengti nenumatytų išlaidų nuomojantis automobilį? Naudojimasis automobiliu.



Daugelis mano, kad nuomojantis automobilį problemos tyko tik jį pasiimant arba grąžinant. Neva, tuomet gali likti apgautas, nesuprastas arba ignoruotas. Kitaip sakant, esame linkę dėl savo problemų kaltinti kitus ir nepastebime kaip kartais košės sau prisiverdame patys - tikrai yra būdų prisidirbti ir įsiskolinti nuomos kompanijai, jai pačiai net nedalyvaujant, čia pateiksiu 3 pagrindinius:

1) Greičio viršijimas - populiariausias nusižengimas tarp nuomininkų. Jei nusifotografavai kelyje, gali būti tikras, kad už nuotrauką reikės nepigiai susimokėti. Kai kuriose šalyse, pvz., Nyderlanduose, matuojama, kokiu greičiu yra pravažiuojami atskiri kelio ruožai (beje, tai jau daroma ir Lietuvoje), taigi ten net nesužinosi kur ir kiek viršijai greitį, kol nepareis žinia iš nuomos kompanijos su paskui ją sekančiu raštu iš policijos. Lyg to būtų maža, klientui prasižengus, nuomos kompanijos pasiima dar ir  administracinį mokestį (35-75€) už jai iškilusius papildomus baudų sureguliavimo darbus (nepergyvenk, tai tikrai numatyta nuomos sutartyje, teksto, surašyto smulkiu šriftu, jūroje). Šis mokestis - tai pirmoji kregždė, pranešanti apie artėjančią išlaidų audrą - baudos apmokėjimą policijai. Kaip taisyklė, policija apie pažeidimus informaciją pateikia per mėnesį ar net kelis po jau įvykusio fakto, taigi administracinis mokestis nuo kortelės būna nuskaičiuojamas netikėtai - lyg lietus iš giedro dangaus, kai apie atostogas jau beveik pamiršai. Apie tai plačiau skaityk straipsnyje "Už ką nuomos kompanijos nurašo nuo kortelės pinigus praėjus keliems mėnesiams po nuomos?".

2) Automobilio parkavimas neleistinoje vietoje. Parkavimo problema didmiesčiuose niekam nėra paslaptis. Kartais numojam ranka ir pasistatom automobilį (juk trumpam!) ten kur to daryti nederėtų, tikėdamiesi, kad niekas nepastebės. Būna, kad nepastebi, bet būna ir atvirkščiai. Tai vienintelis nusižengimas kelių eismo taisyklėms, už kurį nuomos kompanija turi teisę baudą iš kliento išsireikalauti pati. Taigi, jei automobilį pastatei po draudžiamuoju ženklu, ar nesusimokėjai už parkavimą, labai tikėtina, kad bauda bus nurašyta nuo tavo kortelės policijai nedalyvaujant. Žinoma, minėto administracinio mokesčio ir čia nepavyks išvengti.

3) Automobilyje palikti daiktai - klaida, kuri dažnai sukelia ne tik finansinių problemų, bet ir gerokai apkartina visą kelionę. Ilgapirščių yra visur, o ypač turistų gausiai lankomose vietose. Ir jie puikiai moka atskirti nuomojamus automobilius nuo visų kitų. Įvairūs lipdukai, valstybinių numerių rėmeliai, kitoks automobilių ženklinimas jiems tik į naudą, todėl naivu būtų manyti, kad įgudusi akis tave supainios su vietiniais gyventojais. Taip pat naivu būtų manyti, kad salone, matomoje vietoje, nors ir trumpam palikti vertingi daiktai nesukels niekieno dėmesio. Dažniausiai tai baigiasi ne tik dingusiais daiktais, bet dar ir išdaužtu langu ar sugadinta durų spynele, už kuriuos, lyg visko būtų per maža, tenka susimokėti nuomos kompanijai.

Vairuok drausmingai, nepalikinėk automobilio bet kur, o gerų daiktų - automobilyje, ir tuomet labai tikėtina, kad išvengsi nepageidaujamų išlaidų. Be to, šį tinklaraštį ir nepraleisk ateinančios publikacijos, kurioje aš ir toliau švaistysiuosi patarimais.

Taip pat skaityk:
       Kaip išvengti nenumatytų išlaidų nuomojantis automobilį? Užsakymas.
       Kaip išvengti nenumatytų išlaidų nuomojantis automobilį? Automobilio paėmimas.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Ar galima išsinuomoti automobilį neturint kreditinės kortelės?

Kokia mokėjimo kortelė tinka automobilio nuomai?

Ką reikia žinoti apie automobilio nuomą Italijoje?