Kokią automobilių nuomos kompaniją rinktis?

Nuotraukos autorius: Rob Heber

Greitai priprantame prie Europoje kasmet vis mažėjančių automobilių nuomos kainų. Ypač nesezono metu. Mus tai džiugina, juolab kad pas pačius kainos tik auga. Kai kam gal jau atrodo normalu už €20 išsinuomoti automobilį savaitei, ir tie kai kas yra įsitikinę, kad tikros lupikautojos yra kompanijos, kurios už tą patį laikotarpį prašo nerealių €100!

Tačiau ar tikrai tai  normalu? Geras puodelis espreso mano mėgstamoje kavinėje kainuoja €1,40. Negi esate tiek naivūs, kad patikėtumėte, jog kas nors Jums išnuomos automobilį už dviejų kavos puodelių kainą? Ar patys kam nors savo automobilį išnuomotumėte už €3? Niekada nesusimąstėte, kad nuomos kompanijai tokiu atveju pelningiau būtų išvis nenuomoti automobilio (taip sutaupant kilometrus ir sumažinant susidėvėjimą bei galimas remonto išlaidas)?

Bet štai faktas - pvz., šiandien Fiat 500 ar pan. Alikantės oro uoste gruodžio 14-21 d.d. kompanijoje Interrent kainuoja €20,39, t.y. €2,91/dieną (pastaba: kainos pastoviai kinta). Valio! Imam! Bet ar tikrai tiek kainuos šita nuoma? Kodėl tam pačiam laikotarpiui Europcar - Interrent motininėje kompanijoje - toks pat automobilis kainuoja €103,36 (5 kartus brangiau!). Matyt - sukčiai, ne kitaip.

Pakapstykime giliau:
Kuro politika
Interrent - "iš anksto įsigyti degalų, taikant grąžinimo paslaugą", automobilį gaunate pilnu baku, už jį susimokate + dar sumokate €35 (vaje, brangiau nei visa nuoma!) administracinį mokestį, kad nuomos gale Jums būtų grąžintas likutis už nepanaudotą kurą.
Europcar - "gaunate pilną, grąžinate pilną", jokių pirkimų iš anksto, jokių administracinių mokesčių, tiesiog grąžinkite automobilį pilnu baku ir tam neišleisite nė cento.

Išvykimas iš šalies (planavote užsukti į Prancūziją?)
Interrent - jokių problemų! Susimokate  dar po €10 /dieną (€70 /savaitei) ir keliaukite į sveikatą!
Europcar - keliaukite nors po visą Vakarų Europą - už tai jokių papildomų mokesčių.

Draudiminė išskaita (frančizė) - Jūsų maksimali atsakomybė už automobilį
Interrent - 1150€
Europcar - 870€

Ir įdomiausia - papildomas draudimas, panaikinantis tą Jūsų atsakomybę
Interrent - €23 /dieną (savaitei - €161). Nuomos kaina (€20,39) yra skirta tik Jus prisivilioti. O štai šis paketas yra tai, ką ši kompanija nori iš tiesų Jums parduoti, taigi nuomos agentas griūs negyvas, bet Jums šitą draudimą įpirš, nes kitaip nuomos kompanija nieko iš Jūsų neuždirbs. Patikėkite, turite būti plieninių nervų, puikiai žinoti ką darote ir susitaikyti su visomis pasekmėmis, jei atsisakysite šito paketo, pvz,. Jūsų laukia itin akyla automobilio apžiūra nuomos gale.
Europcar - €30 /diena (savaitei - €210). Skirtumas tas, kad nuomos agentas apsidžiaugtų, jei pirktumėte, bet jei ne - ne bėda. Skirtingai nei oponentė, Europcar uždirba iš nuomos (€103,36), o ne iš draudimo, todėl Jums būtų labai logiška pasinaudoti pigesne alternatyva - kompensuojamuoju frančizės draudimu.

Ir štai dabar susumuokime Jūsų išlaidas nuomai.
Interrent: nuoma (€20,39) + kuro mokestis(€35) + išvyka į Prančūziją (€70) + nulinė frančizė (€161) =  €286,39. Jums vis dar tai panašu į du puodelius kavos per dieną?
Europcar: nuoma (€103,36) + kuro mokestis(€0) + išvyka į Prancūziją (€0) + nulinė frančizė, įsigijus alternatyvų draudimą (£16,10 ~ €18,24) = €121,60. Vis dar manote, kad jie sukčiai?

Neužkibkite ant nemokamo sūrio. Pakelkite akis ir apsidairykite, ar tik nestovite vidury milžiniškų pelėkautų?

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Ar galima išsinuomoti automobilį neturint kreditinės kortelės?

Kokia mokėjimo kortelė tinka automobilio nuomai?

Ką reikia žinoti apie automobilio nuomą Italijoje?