Ką turite žinoti apie kuro politiką, kai nuomojatės automobilį? II dalis

Kuro politika automobilių nuomoje

Jei dar neskaitėte - I dalis čia.

b) Paimamas pilnas - grąžinamas tuščias.
Ilgainiui didėjant konkurencijai, nuomos kainos po truputį ritosi žemyn. Nuomos kompanijos pradėjo ieškoti alternatyvių pajamų ir, vualia, kuras tapo puikia niša manipuliacijai. Alibi genialus - klientui nebereikia rūpintis kuru prieš grąžinant automobilį ir taip išvengiama neplanuotų nuskaitymų už degalus. Kitaip sakant, klientas išlaisvinamas nuo bet kokių striokų prieš kelionę namo. Kilnu, tačiau...

1. Nuomos kompanija - ne degalinė. Ir bakas kuro čia kainuoja kur kas brangiau. Tačiau pasirinkimo nėra. Privalote jį pirkti.

2. Nesitikėkite, už kuro likutį nuomos gale pinigai Jums grąžinti nebus. Niekas nesupyks, jei automobilį sausu baku į aikštelę stumte atstumsite. Jūs sumokėjote už kiekvieną lašą. Bet ar taip darysite? Tikriausiai, ne. Net ir taupiausi iš mūsų pasiskaičiuos, kaip grąžinti automobilį su tiek kuro, kad užtektų nuvairuoti iki oro uosto. Todėl bent jau 5 ltr. bake vis tiek liks. Štai čia ir priedas nuomos kompanijai prie pajamų. Manote mažai atvejų, kai lieka kur kas daugiau nei 5 ltr.? Pasitaiko, kad žmonės iš įpročio grąžindami automobilį pripila pilną baką, kurio vėliau su savimi nepasiimsi ir lauk neišpilsi. Čia jau susidaro nebe kapeikos, o gana rimti pinigai. Nenuostabu, kad šis kuro apskaitos modelis kaip maras akimirksniu paplito po visą Europą, ypač pietinę (Ispanija, Portugalija, Kipras...).
Atminkite, ši kuro politika būdinga pigioms nuomos kompanijoms, kurios į kurą žiūri, kaip į rimtą pajamų šaltinį. Ir Jūs tai turite žinoti. Todėl jei jau renkatės tokią kompaniją:
- nesirinkite pasiūlymų su šia kuro politika, jei nuomojatės automobilį vos kelioms dienoms;
- įvertinkite, ar per nuomos laikotarpį išvažinėsite visą kuro baką;
- planuodami išlaidas neužmirškite, kad už kuro baką turėsite iš anksto susimokėti nuomos punkte.

c) Išankstinis pirkimas (dalinis lėšų grąžinimas).
Neįtikėtinas lankstumas! Po to kai paplito aukščiau aprašyta mada negrąžinti pinigų už paliktą bakuose kurą, pasipylė klientų skundai ir viešas nepasitenkinimas šiuo modeliu, savo esme labai primenančiu atvirą sukčiavimą. Bet pigioms nuomos kompanijoms iki šiol tai buvo geras uždarbis, kurio ne taip lengva atsisakyti. Reikėjo rasti išeitį ir ji buvo rasta, o jos esmė tokia: "Nusiperki pas mus baką kuro, o nuomos gale mes visgi tau grąžinsime pinigus už neišnaudotą likutį". Skamba gražiai ir sąžiningai, bet, pasirodo, tokia malonė - ne už dyką. Grąžindama pinigus nuomos kompanija Jums daro paslaugą, už kurią, savaime suprantama, turite susimokėti. Ir mokestis yra 20-45 EUR (skirtingose kompanijose - skirtingai). Juokinga, bet tokia realybė - turite sumokėti dar daugiau tam, kad atgautumėte bent tai, už ką jau sumokėjote, nors tuo ir nepasinaudojote. Sukta ir genialu! Taigi, jei jau renkatės pasiūlymą su tokia kuro politika, tuomet turite žinoti už ką mokate.

d) Paimamas ketvirtis - grąžinamas ketvirts.
Tai mažiausiai aiški kuro politika, kadangi labai sunku nutaikyti išnuomoti automobilį su ketvirčiu bako, lygiai taip pat sunku ir nutaikyti grąžinti su ketvirčiu. Iš esmės šis modelis reiškia: "duosime automobilį su tiek kuro, kiek jame dabar yra, grąžinti irgi turite su tiek pat kuro." Viskas labai iš akies ir jokio tikslumo. Klientai, paprastai, bijodami grąžinti mažiau kuro nei pasiėmė, įpila jo per daug ir taip permoka. Šis modelis nėra praktikuojamas tarptautinėse nuomos kompanijose, labiau juo naudojasi vietiniai nuomotojai, kurie nesivargina pasirūpinti pilnu baku prieš kiekvieną nuomą. Dažnai ši kuro politika kalba ir apie atsainų nuomos kompanijos požiūrį į klientus.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

Ar galima išsinuomoti automobilį neturint kreditinės kortelės?

Kokia mokėjimo kortelė tinka automobilio nuomai?

Ką reikia žinoti apie automobilio nuomą Italijoje?